Installera tvättställsblandare

I de fall som badrum och tvättstuga sitter ihop är det vanligt att renovera dessa två rum på en och samma gång. I många fall kan toalettdelen räknas som våtrum medan tvättstugedelen inte klassas som detta. Eftersom det inte är samma krav på perfekt konstruktion i ett rum som inte klassas som våtrum väljer många att renovera dessa delar själv. Kanske låter man en badrumsfirma kakla toadelen medan man själv målar eller tapetserar i tvättstugan. En annan sak som är relativt lätt är att installera en tvättställsblandare i tvättstugedelen.

Det första man alltid ska göra när man arbetar med rören i sitt hus är att stänga av vattnet. Därefter bör man tömma ledningar genom att ha kranarna öppna för att på så vis minska trycket i ledningarna.

Det andra man kan göra är att identifiera vilket rör som är varmvatten och vilket som är kallvatten. Varmvattnet ska alltid vara det rör som ligger på vänster sida.

Därefter förs stödhylsorna in och inloppskopplingen monteras på blandarröret. Man ska utifrån detta mäta hur lång anslutningsröret ska vara för att passa bra på inloppskopplingen. Gör en markering och såga därefter av röret i den längd som är passande.

När anslutningsröret är i lagom längd träs halvkopplingen på och man kan nu skruva ihop halvkoppling och inloppskoppling. Detta bör man i detta läge enbart göra för hand.

När sedan bägge rören sitter där de ska kan skiftnyckel tas fram för att dra åt detta hårt. Orsaken varför man bör vänta är för att se att allt stämmer och sitter som det ska innan man drar åt det allt för mycket.

Även om man är säker att man kopplat rätt så ska man ändå vara försiktig när vattnet släpps på. Vattnet ska sakta släppas på och man bör kontrollera kopplingarna för att se att de inte läcker. Det är inte ovanligt att man får efterdra allt då vattnet har släppts på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *